Restaurant de Potkachel
Omgeving

Stromende riviertjes in schitterende dalen, beboste heuvels, glooiende akkers, natuurgebieden, kastelen en landgoederen worden afgewisseld met pittoreske dorpjes waar de wel bekende gastvrijheid en Bourgondische inslag het jachtige van de 24 uurseconomie naar de achtergrond geschoven heeft. Gezellige terrasjes nodigen de gebruiker van de talrijke auto-, fiets- of wandelroutes uit tot een welverdiende rustpauze.

Golfbaan Het Rijk van Margraten.
In het Zuid-limburgse Heuvelland, in het dorpje Cadier en Keer, ligt de golfbaan Het Rijk van Margraten. Deze beslaat een 18-holes baan en een 9-holes baan en wordt gekenmerkt door bossen en een glooiend landschap. Er is ook een golfshop. Het is mogelijk om als niet-lid een balletje te slaan, je bent dan een zogenaamde greenfree speler.

 

Tot rust komt u zeker ook in de beroemde Thermae 2000 en de gezellige sauna van Vilt. In het Holland casino op de Cauberg kunt u daarentegen een prettige spanning ervaren.

Als u de “Rasberg” afdaalt  rolt u letterlijk het schitterende Maastricht binnen. Het Amsterdam van het zuiden…of toch …het kleine Parijs van het noorden? Als “slechts” tweede monumentenstad van Nederland ademt de stad Maastricht met zijn 1590 monumentale objecten een serene rust uit. Wie langs de stadswallen, door de Hellepoort, over het Vrijthof, of langs de Onze Lieve Vrouwenkerk loopt, krijgt het gevoel dat de tijd heeft stil gestaan.

Talrijke evenementen zoals Carnaval en het Preuvenement maken de stad beroemd in binnen-en buitenland.  Het Bonnefantenmuseum, de ondergrondse vestingwerken en een rondvaart over de Maas completeren het geheel. En ……. Alles onder handbereik!!!

Alle bovenstaande kenmerken van dit uniek stukje Zuid-limburg liggen in een omtrek van nog geen 10 kilometer van ons hotel. U kunt uw auto op onze eigen parkeerterrein laten staan en de bus voor de deur nemen die u zowel in hartje Maastricht als in hartje Valkenburg brengt. U geniet hiermee van beide interessante plaatsen zonder de bekende parkeerproblemen.

Aken (Kathedraal), Monschau (vakwerkhuizen), Luik, Tongeren (antiekmarkt) Ardennen en het vulkanische Eifelfgebergte zijn op minder dan 1 uur afstand. Brussel,Antwerpen, Luxemburg stad, Trier (oud Romeinse stad) en de Moezel en Rijnstreek zijn bereikbaar in minder dan 2 uur.

Valkenburg oefent een grote aantrekkingkracht uit op toeristen uit binnen en buitenland. Er is ook een grote hoeveelheid toeristische voorzieningen, de kabel-, rodel- of kartbaan, het sprookjesbos, de kasteelruïne, zwembad of grotten, Valkenburg heeft het! Bezoek aldaar ook eens de steenkolenmijnen. Informatie: www.steenkolenmijn.nl


Rijksweg 65, 6325 AB Berg en Terblijt, Nederland
(0) 43-6040525
Naar desktopsite gaan
Virtual Partners
sc